П’ятий президент Петро Порошенко заявив, що поліція працювала проти його партії “Європейська солідарність” на парламентських виборах міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заперечив.

“Чи можу я сказати, що була робота проти нас? Була. Була робота проти нас поліції. Була робота проти нас організованих груп, на кшталт Шарія, організовані зсередини країни”, сказав Порошенко в інтерв’ю “Українській правді”.

Аваков на своїй сторінці у Facebook вказав, що в такий спосіб Порошенко намагається “виправдати свою поразку”.

“В інтерв’ю УП Порошенко безсовісно бреше, виправдовуючи свою поразку на виборах тим, що проти нього “була робота поліції”. Поліція, як і МВС в цілому не працювали на нього, а працювали на чесні вибори, на Україну! На жаль, для Порошенка брехати як дихати, і тому він програє!” написав міністр.

На позачергових виборах до Верховної Ради проголосували 49,84% виборців це понад 14 млн українців. П’ять партій проходять до парламенту  IX скликання. 5-відсотковий бар’єр подолали “Слуга народу” 43,16%. “Опозиційна платформа За життя” 13,05%. “Батьківщина” 8,18%, “Європейська солідарність” 8,1%, і “Голос” 5,82%.