Російські окупанти забирали “на підвал” волонтерів та ветеранів АТО.

Про це мешканці звільненої Балаклії Харківської області розповіли українській службі Голосу Америки, передає “Думка”.

Зокрема жителька Балаклійщини розповідає про свого брата:

“Брата мого забрали й досі не знаю де він. Його забрали 18 квітня, забрали машину. Перше, що я дізналася, їх забрали разом з моїм однокласником, привезли в підвал поліцейського відділка. Я прийшла дізнатися, мені сказали, що тут таких немає. Але потім людина, яка там теж сиділа, мені сказала, що бачив його (брата – ред.), знущалися, били його. Потім коли руські втекли, хлопці, які вийшли (звільнилися з підвалу – ред.) розповіли, що брата забрали з підвалу і коли забирали сказали, що забирають його в “краще місце”. Всі одразу здогадалися яке це місце, десь у полі”.

Більше жінка нічого не знає про свого брата.

Крім того, місцевий мешканець розповів журналістам про двох волонтерів, які у перші дні російської окупації возили гуманітарну допомогу в громаду. Їх затримали, потім бачили їхню покинуту машину. Житель Балаклії каже, що у недобудованому супермаркеті знайшли 12 тіл убитих росіянами. Місцеві гадають, що волонтери можуть бути серед цих дванадцяти.

Також жінка, що розповідала про брата, згадала історію звірячого вбивства ветерана АТО:

“У сусідньому селищі, перед Андріївкою. Я там жила. У сусідки син в АТО був. Його забрали, застрелили в голову. Дуже понівечили, “зетки” вирізали на обличчі, били дуже сильно, навіть важко було впізнати його. Десь через два дні привезли і кинули під ворота. Мати це все бачила”