Популярний музичний конкурс світу скасували через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пост організаторів Євробачення у Twitter.

Конкурс, в якому взяли б участь співаки з 41 країни, мав відбутися в Роттердамі (Нідерланди) з 12 по 16 травня. Проте організатори заявили, що під час пандемії коронавірусу в Європі не бажають ризикувати життям як артистів, так і їх групи підтримки.

“За останні кілька тижнів ми розглянули безліч альтернативних варіантів, які б дозволили провести “Євробачення”. Однак через невизначеність, викликану поширенням нової коронавірусної інфекції, а також через обмеження, введеними владою різних країн, Європейський мовний союз (EBU) ухвалив важке рішення не продовжувати проведення цієї події, як планувалося”, – йдеться у повідомленні у Twitter.

An official statement from the European Broadcasting Union on the #Eurovision Song Contest 2020. pic.twitter.com/b3h7akxvpF

— Eurovision Song Contest (@Eurovision) March 18, 2020

За Україну на Євробаченні-2020 мав виступати гурт «Go-A»  з піснею “Соловей”, саме він і представлятиме нашу країну на Євробаченні-2021.

Нагадаємо, через пандемію УЄФА відмінив чемпіонат Євро-2020.

Бажаєте дізнаватися актуальні новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал.

Читайте також:

Коронавірусні протести на Київщині: люди перекрили рух товарних потягів

Народний депутат України захворів на коронавірус: МОЗ

Коронавірус: де кияни можуть отримати деззасоби для своїх будинків