У населених пунктах усіх типів найбільшу підтримку на позачергових парламентських виборах отримала партія “Слуга народу”.

Про це свідчать дані Національного екзит-полу.

В обласних центрах найбільшу підтримку отримала партія “Слуга народу” 40,8%, “Європейська солідарність” 13,0%, “Опозиційна платформа За життя” 10,0%, “Голос” 8,9% та “Батьківщина” 5,5%.

В усіх містах з населенням понад 100 тисяч високий відсоток підтримки отримали “Опозиційна платформа За життя” та “Опозиційний блок”.

У селах значну частину голосів отримала партія Юлії Тимошенко “Батьківщина” 9,8%. У селах свій кращий результат показала “Радикальна партія Олега Ляшка” 5,35%.

21 липня в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. За підрахунком електронних протоколів, за партію “Слуга народу” проголосували 43,16% виборців, за “Опозиційну платформу За життя” – 13,05%, “Батьківщину” – 8,18%, “Європейську солідарність” 8,10%, “Голос” 5,82%.

Разом із мажоритарниками “Слуга народу” отримала 254 місця у новому парламенті. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді.