Родичам американських законодавців і топ-чиновників можуть заборонити вести бізнес в Україні. Відповідний законопроект анонсував сенатор-республіканець Джон Кеннеді.

Кеннеді вважає, що уряд України “історично корумпований”, і “старші члени нашого уряду не повинні бути частиною цієї поведінки”. Щоб виключити для американських топ-чиновників спокуса вести прибуткові справи в Україні, сенатор-республіканець підготував проект закону, пише Главред.

“Мій законопроект усуне будь-які прояви недоречності або потенційного конфлікту інтересів для будь-якого найближчого члена сім’ї високопоставленого чиновника Сполучених Штатів. Кращий спосіб протистояти спокусі – це правильне виховання, сильний набір цінностей і жорсткі закон”, – говорить Кеннеді.

Членів сімей конгресменів, сенаторів, міністрів, віце-президента і президента планують позбавити можливості “працювати консультантами, співробітниками, незалежними підрядниками або членами ради директора в українських компаніях, володіти більш ніж 5% акцій будь-яких підприємств, які ведуть бізнес в Україні або з Україною”.

Кеннеді планує подати законопроект, коли Конгрес повернеться з двотижневої перерви 14 жовтня.

У США розгорівся гучний політичний скандал за участю України. Приводом для скандалу стала бесіда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, під час якої глава Білого дому просив українського гаранат активізувати розслідування відносно діяльності в Україні Хантера Байдена – сина Джо Байдена, який є найбільш вірогідним противником Трампа на президентських виборах 2020 року.