Мені було цікаво, хто не побоїться взяти В’ятровича? Його послідовну та концептуальну політику зміни символічної власності на українські міста, селища й вулиці, особливо в тих областях, які “готували під Росію”, каже письменниця Оксана Забужко в ефірі телеканалу “Еспресо”.

 У В’ятровича й далі летять стріли від тих, хто чекає і вірить, що вони повернуться, що 2014 рік можна буде відіграти, іншим способом розіграти той самий сценарій поділу України. Їх нервувала декомунізація навіть на рівні табличок і пам’ятників. Це те, з чого завжди починала російська влада, куди вона не приходила б маркувала територію. Мітила своїми гіві, моторолами, цими нападниками й катами.

Думала, якщо не побояться взяти В’ятровича значить, у людей це серйозно. Такою партією стала “Європейська солідарність”. Це закриває для мене тему, за кого я голосуватиму, каже Забужко. Це також дає певну надію на те, що можливо, ми матимемо шанс на зародження в майбутньому політичної сили з певними переконаннями. Не клубу того чи іншого грошового мішка, а політичної сили, де важать принципи, погляди, ідеї та переконання.

Директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович іде до парламенту за списком партії Петра Порошенка “Європейська солідарність”.