Зустріч фракції “Слуги народу” із президентом Володимиром Зеленський була закритою.

Народних депутатів попросили здати мобільні телефони, повідомив у twitter журналіст Роман Кравець.

Це підтвердив нардеп від “Слуги народу” Євгеній Брагар.

“Так, off-record. Окремі питання є внутрішніми справами фракції, які не мають виноситися на загал”, – сказав політик.

За інформацією журналістів, спочатку на засіданні виступив Зеленський. Він дякував парламентарям за роботу і просив продовжувати у такому ж темпі. Нардепи запитували його про голосування, законопроекти. На питання про обмін полоненими президент відповідати відмовився.

Також на зустрічі виступив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, який закликав депутатів до співпраці з урядом. Був присутній і генпрокурор Руслан Рябошапка, однак він не виступав.

29 серпня Верховна Рада 9-го скликання зібралася на перше засідання. Воно завершилося після другої ночі. 424 народних депутата присягнули на вірність Україні.

Цього дня вони призначили нового прем’єр-міністра – ним став Олексій Гончарук. Також схвалили склад нового уряду. Крім того, парламентарі звільнили голову СБУ та генпрокурора та призначили на ці посади Івана Баканова та Руслана Рябошапку відповідно.

Також Верховна Рада підтримала постанову про попереднє схвалення законопроекту, який скасовує депутатську недоторканність. Уже 3 вересня парламент ухвалив його в цілому.