Президент Литви Гітанас Науседа привітав президента України Володимира Зеленського з перемогою його партії на дострокових виборах до Верховної Ради.

“У телефонній розмові з президентом Зеленським привітав його з перемогою на виборах і побажав відповідально працювати на благо свого народу і країни.

Ми обговорили двосторонні відносини, регіональну безпеку та успішне литовсько-українське співробітництво в ЄС та НАТО”, – написав Науседа у Twitter.

Phone call w/ @ZelenskyyUa congratulating him on winning the elections and wishing strength to work responsibly for the wellbeing of his people and country. We discussed bilateral relations, regional security and the successful Lithuanian-Ukrainian cooperation in the EU and NATO.

Раніше партію Зеленського з перемогою привітав Євросоюз, заявивши, що нова влада відтепер взяла на себе відповідальність за те, що відбувається в Україні, пише “Європейська правда”

У Брюсселі також вказали на низку першочергових напрямів реформ: підтримка верховенства права, боротьба з корупцією, енергетика і забезпечення макроекономічної стабільності.

ЦВК опрацювала 90,89% електронних протоколів окружних виборчих комісій у багатомандатних виборчих округах.

Партія “Слуга Народу” набирає 43,10%.