Україна готова обміняти підозрюваного у держзраді редактора “РИА Новости-Украина” Кирила Вишинського на незаконно утримуваного в Росії режисера Олега Сенцова.

Це підтвердив президент Володимир Зеленський під час презентації мобільних житлових модулів для військовослужбовців у Міноборони.

“Ми готові Вишинського поміняти на Сенцова. Це як приклад. Це не розмінна монета. Ми б хотіли отримати всіх наших політв’язнів. Якщо це буде першим кроком, ми готові… Давайте, ми дамо вам Вишинського, а ви поверніть нам Сенцова”, – сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що про Україна не веде переговорів із РФ про обмін військовополонених моряків.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський вперше провів телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Говорили, зокрема, про повернення утримуваних з обох сторін осіб.

За даними МЗС, Росія незаконно утримує понад 70 українців. До цього числа не входять 24 українських моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

17 липня Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі домовилася почати підготовку до обміну утримуваними особами. Україна прагне звільнити 69 людей, підтримувані Росією бойовики 208.