Володимир Зеленський за період свого президенства жодного разу не спілкувався із міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Востаннє політики розмовляли зе день до інавгурації Зеленського, розповів Клімкін в інтерв’ю liga.net.

“Я намагався – телефонував у приймальню АП. Хотів поділитися ідеями щодо візиту Зеленського до Франції і Німеччини. Я відкритий і готовий допомогти. Розумію, що нова команда має право на побудову своєї власної політики і механізмів реалізації зовнішньої політики. Але цей весь емоційний контекст – він тільки в інтересах Москви. Мені українці в Канаді радили приїхати в Торонто, куди відправився президент, мовляв, там поговоримо, порозуміємося. Я сказав – ні, не треба, прийняв рішення піти у свою “політичну відпустку”. Там, де це відповідає моїм переконанням і принципам – буду допомагати владі. Але де не відповідає – дуже активно заважатиму. Це теж кажу абсолютно відверто”, – говорить Клімкін.

Президент Володимир Зеленський спрямував прем’єр-міністрові Володимиру Гройсману листа щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності міністра закордонних справ Павла Клімкіна. За словами керівника офісу президента Андрія Богдана, таке рішення Зеленський ухвалив, бо МЗС не поінформувало його про ноту МЗС РФ, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.