Президент Володимир Зеленський заявив, що з ним їздить не кортеж, а члени команди.

Про це глава держави написав у Facebook після того, як громадяни розкритикували його за відсутність реакції на ДТП за участі президентського кортежу на Запоріжжі.

“Повідомляю для всіх. Під час пересування президента дорогами України їде 2 автомобілі: президентський і автомобіль охорони. Іноді буває третій із супроводжуючими особами, членами команди, охороною. Ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає “мигалок” тощо. Мабуть, тому Facebook-спільноті так важко вивчити питання. Президент такий самий учасник руху, як і всі.

Щодо ДТП у Запорізькій області це неприпустимо. Якщо працівники УДО, які їхали на мікроавтобусі до Києва, порушили правила й будуть визнані винуватцями ДТП, їх буде притягнуто до відповідальності. І слава Богу, що всі залишилися живими.

Щодо затору на Позняках, то давайте згадаємо: 11 липня був візит до Києва прем’єр-міністра Молдови Майї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобов’язаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений”, – написав Зеленський.

На вихідних у Запорізькій області колона автобусів із дітьми потрапила до ДТП за участю машин із кортежу президента Зеленського.