Президент України Володимир Зеленський закликав українців взяти участь в онлайн-опитуванні щодо труднощів у користуванні державними послугами.

“Кожен українець, і я особисто стикався з, м’яко кажучи, непорозуміннями, отримуючи ту чи іншу державну послугу. Тому я гаряче вірю в проект “Держава в смартфоні”, – написав Зеленський у Facebook.

Зеленський прикріпив до свого посту посилання, у якому користувачів просять відповісти на два питання: На які труднощі ви натрапляєте, користуючись державними послугами ?

У чому для вас головна цінність державних послуг онлайн ?.

“Це прогресивна ініціатива, мета якої – змінити взаємодію держави з людьми. Держава повинна стати сервісом. Зрештою, для цього ми і працюємо”, – впевнений президент.

“Цей проект повинен врахувати потреби кожного громадянина та виправити всі недоліки застарілої системи. Тому нам потрібні ваші думки. Тому особисто прошу кожного взяти участь в опитуванні за посиланням”, – зазначив Зеленський.

В Україні на посаду міністра оборони лобіюють молодого бізнесмена Андрія Загороднюка, який заробляє на тендерах. З одним із найважливіших міністерств його пов’язують декілька громадських посад. Спочатку він входив до Ради волонтерів при відомстві, а потім очолив Офіс реформ Міноборони, який фінансується за рахунок міжнародних грантів.