Припинення активної фази війни не буде, допоки окупаційні війська Росії не підуть з території України. Негайне перемир’я вказує на заморожений конфлікт, який так потрібен Москві, щоб утримати контроль над захопленими землями і набрати бойову міць. Київ не піде на жодні “мирні плани” до виконання своєї умови.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, повідомляє “Главред”.

У своєму Twitter-акаунті він написав про те, що Україна не піде на негайне припинення бойових дій, оскільки такий сценарій потрібен країні-окупанту РФ для заморозки конфлікту, збереження контролю над захопленими територіями і відновлення військової сили.

За словами чиновника, Київ не сприймає жодних “мирних планів”, допоки Москва не виведе свої окупаційні війська з України.

“Негайне припинення вогню” – це бомба уповільненої дії. На цьому наполягає РФ, щоб “заморозити конфлікт”, утримати контроль над окупованими територіями і набрати військову міць. За 9 років ми дізналися криваву ціну “припинення вогню”. Тому жодних “мирних планів” до виведення російських військ”, – підкреслив Михайло Подоляк.