Збройні Сили України просуваються на Сватівському напрямку. Про це свідчать відеозвіти українським військових і мапи з фронту.

Про це повідомляє Донбас Оперативний, на якій посилається Сватове.City.

ЗСУ продовжують просуватися у глиб Луганщини. У мережі з’явилося відео перебування українських військових на адмінмежі Сватівського району.

Наразі невідомо де саме пролягає лінія фронту. Раніше були гео-підтверджені знімки, на яких ЗСУ знаходяться лише в 12 км від Сватового. Проте, офіційного підтвердження від Генштабу ЗСУ наразі немає.

Однак, окупанти у своїх соцмережах підтверджують, що ЗСУ атакують їх на північному заході від Сватового: “продовжують атаки і мають просування вперед”.

Водночас російські загарбники щільно обстрілюють села Луганщини, які напередодні звільнили ЗСУ. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що нині в української влади немає вільного доступу до деокупованих населених пунктів – росіяни обстрілюють села, з яких спішно відійшли. Окупанти знають, що там залишилося цивільне населення та все одно відкривають вогонь.

За словами Гайдая, обласна адміністрація готова у будь-який момент почати надавати оперативну допомогу людям на деокупованих територіях – чекають дозволу від військових.