Україна успішно контратакує у Херсонській області. Серед успіхів, яких уже вдалося досягти на південному заході області – повернення контролю над східним берегом річки Інгулець.

Успіх українських військових у контратаці в регіоні відмітила розвідка Міноборони Великої Британії. Про це йдеться в огляді відомства, на якій посилається “Главред”.

При цьому зазначається, що російські війська зараз зосередили свій наступ лише на центральному секторі Донбасу. А на усіх інших напрямках фронту окупанти залишаються в обороні.

Також у британській розвідці кажуть, що росіяни здійснюють спроби атакувати Сєвєродонецький котел з трьох напрямків, але захисники України тримають оборону.

“Малоймовірно, що за останні 24 години будь-яка сторона набула значних успіхів”, – зазначається у повідомленні.

У розвідці повідомляють, що на окупованих територіях Херсонської області загарбники вводять російський рубль як законний платіжний засіб. Також вони планують впровадити російську програму і мову в школах, і для цього вже наймають російських вчителів.

“Росія, швидше за все, стверджуватиме про окупацію Херсона як про свідчення покращення управління та рівня життя українського народу”, – звернули увагу в британському Міноборони.

Так як фронт окупованої зони зараз простягається на відстань понад 500 кілометрів, то обидві сторони мають схожі проблеми в підтримці лінії оборони. Доводиться одночасно з оборонними діями звільняти боєздатні бойові підрозділи для проведення наступальних дій.