Захисники України на півдні в ніч на четвер, 15 вересня, завдали ударів по району зосередження живої сили і техніки окупантів у передмісті Херсона.

Про це повідомляє Оперативне командування Південь в Facebook у зведенні станом на 13:00 четверга, пише НВ.

«Вночі ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони виконали понад 140 вогневих завдань, у тому числі по району зосередження живої сили та бойової техніки противника у передмісті Херсона. Забезпечено стійкий вогневий контроль Каховського мосту, що унеможливлює його ремонт і використання», — сказано в повідомленні.

За підтвердженими даними, окупанти втратили 12 людей особового складу та сім одиниць автомобільної техніки, решта втрат дорозвідується.

В ОК Південь наголосили, що всі переправи, місця, де окупанти можуть їх обладнати, та інші способи переправи через річки перебувають під вогневим контролем ракетно-артилерійських підрозділів ЗСУ. Росіяни продовжують намагатися відновити рух через Дніпро, аби компенсувати втрати. Основні зусилля окупанти спрямовують на утримання захоплених територій, авіа- і дистанційні ракетно-артилерійські обстріли з метою завдати максимальних втрат захисникам України.

У командуванні також розповіли, що країна-терорист посилює тиск на мирних жителів і завдає ударів по об’єктах соціальної, промислової та критичної інфраструктури.