У понеділок 20 січня Максима Микитася, нардепа VIII скликання, колишнього президента корпорації «Укрбуд» ексдепутата Київської міськради VII скл. (2014—2015), прикордонники зняли з рейсу в аеропорту «Бориспіль» під час спроби виїхати з України, про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

В жовтні 2019 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили Микитасю про підозру в заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн.

Нині ексдепутат на волі, але зобов’язаний носити електронний браслет.

У Державній прикордонній службі України підтвердили, що Максима Микитася 20 січня зняли з рейсу в аеропорту «Бориспіль».

«Можу підтвердити, що ситуація з цим громадянином (Максимом Микитасем – ІФ) в аеропорту “Бориспіль” дійсно мала місце. Він намагався вилетіти з України. Але детальнішої інформації повідомити не можемо, оскільки вона більше стосується діяльності інших правоохоронних органів”, – розповів агентству «Інтерфакс-Україна» речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Зазначається, що Микитась мав дозвіл Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виїзд до Великої Британії для лікування.

«Ваше звернення щодо надання дозволу на виїзд за межі території України для проведення лікування розглянуто. Спеціалізована антикорупційна прокуратура не заперечує проти вашого виїзду, а саме до Великої Британії в період із 20.01.2020 до 24.01.2020 для проведення лікування», – йдеться у відповіді першого заступника керівника САП Максима Грищука на ім’я Микитася.

Нагадаємо, Депутата облради з подільниками затримали через вимагання грошей, насильство та викрадення людей

Читайте також:

За викуп в півмільйона: в Києві намагались викрасти помічницю депутата

ГПУ реанімувала справу проти Юри Єнакієвського