Рух швидкісного трамвая на Борщагівській гілці в Києві відновлять до 1 жовтня.

Зараз ще тривають роботи по оновленню важливого об’єкта інфраструктури столиці – Борщагівського шляхопроводу, повідомив мер Віталій Кличко.

“Днями там відкрили автомобільний рух відремонтованої смугою в напрямку центру. Щоб якомога швидше закінчити ремонт всієї центральної смуги і відновити рух швидкісного трамвая, дорожники працюють практично цілодобово. На цьому тижні демонтують два тимчасових трамвайних переїзди і з’єднають трамвайне полотно на шляхопроводі з тим, що за його межами. до 1 жовтня, як і обіцяли, рух швидкісного трамвая відновлять”, – написав мер столиці в Facebook.

Зазначив, що завершуються роботи по ремонту п’яти станцій швидкісного трамвая Борщагівській гілки. Це будуть сучасні та комфортні станції.

“Шляхопровід, що з моменту здачі в експлуатацію в 1967 піддавався капітального ремонту, знаходився в аварійному стані. І вимагав невідкладного поновлення. Роботи довелося здійснювати масштабні – ремонт опор, несучих конструкцій, мостового полотна автопроїздів, оновлення трамвайної частини і тротуарів. По суті, фахівцям за кілька місяців довелося фактично будувати новий міст”, – зазначив мер.

Він також нагадав, що до кінця 2019 року будівельники планують повністю відновити рух авто оновленою частиною шляхопроводу. А з весни 2020 року почнуться роботи на протилежній частині шляхопроводу.

Рух швидкісного трамвая з Борщагівки у Києві скасували 22 червня. Капітально ремонтують шляхопровід на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса . До 30 вересня хотіли відновити трамвайний рух. На цей час залишили по одній смузі для автотранспорту.