У перший тиждень вересня Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували для містян та гостей столиці 9 захопливих прогулянок на безоплатній основі, серед яких є квест для дорослих, а також екскурсія, адаптована для людей із порушеннями слуху в супроводі перекладача жестової мови.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, розташовані неподалік.

Заходи відбудуться з четверга до неділі. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Все починається з Університету» (адаптована для людей із порушеннями слуху), де можна довідатися про те, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також почути історію створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Екскурсія проходитиме в супроводі перекладача жестової мови.

Дата та час: 5 вересня, четвер, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/QZozB2rkroyxwbGeA.

Екскурсія «Таємниці града Володимира», під час якої можна буде дізнатися про розбудову Києва та будівництво оборонних споруд князем Володимиром, а також про зведення першого кам’яного храму Київської держави – Десятинної церкви.

Дата та час: 6 вересня, п’ятниця, 17:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/SMZVtH8CxTsJduD27.

Екскурсія «Печерські історії», де учасники почують розповідь про літописний Звіринець та старовинні монастирі XII століття, про Звіринецьке укріплення Київської фортеці та катастрофу, яка сталася тут 100 років тому, відвідають затишні дворики, збудовані в 1950-х роках, а також довідаються про історію будівництва Ботанічного саду на Печерських пагорбах.

Дата та час: 6 вересня, п’ятниця, 18:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/tzPYtztzagmiBwPa9.

Популярні новини зараз

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

Художник-скульптор з Франції створив у Києві 5 скульптур червоного кольору. Де їх шукати?

З пам'ятки історичного значення зруйнували частину декоративного фасаду

Міський голова Києва віддав знайомій компанії підряд на метро на Сирець за ₴14 млрд

Показати ще

Екскурсія «Київ хрещатий», на якій буде змога ознайомитися з головною вулицею Києва, її видатними об’єктами, дізнатися про відомих особистостей, які свого часу жили на Хрещатику та відігравали важливу роль у розвитку міста загалом, а також його центральної вулиці зокрема.

Дата та час: 7 вересня, субота, 11:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/n2KZiPb5T5L5hKBFA.

Екскурсія «Меценати Києва», де містяни та гості столиці дізнаються про традиції благодійництва та про відомі родини меценатів Києва, які жили в місті більше століття тому, а також оцінять їхній внесок у збереження музейних цінностей, коли вони перетворювали власні оселі на музеї чи молитовні будинки.

Дата та час: 7 вересня, субота, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/3pgKrzGbLNvtnUiL9.

Квест-екскурсія «Ключ до милосердя», де під час активної інтелектуальної гри можна буде розкрити не лише таємниці та цікавинки одного з наймальовничіших історичних куточків столиці, але й наблизитися до джерела милосердя, яке є таким необхідним під час війни.

Дата та час: 7 вересня, субота, 16:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/9A1kXiRS7tDQww8y5.

Екскурсія «Як козаки та магістрат на Подолі жили», слідуючи маршрутом якої можна дізнатися про таємниці середньовічного Подолу і традиції київського самоуправління.

Дата та час: 7 вересня, субота, 17:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/n6uPfdjgbEAsw1mG7.

Екскурсія «Київ незвичний – від минулого до сьогодення», де можна відкрити для себе незвичні місця Києва та історії про людей, які з ними пов’язані.

Дата та час: 8 вересня, неділя, 11:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/oYMWKPJA4Uj2gybv8.

Екскурсія «Святошинське намисто», протягом якої буде змога почути багато цікавих фактів про Святошино, що як намистинки в ланцюзі історичних подій пов’язують цю місцевість із давніми київськими святинями, розвитком курортної справи, ідеєю підкорення неба та з особистостями, які відіграли важливу роль у розвитку авіації.

Дата та час: 8 вересня, неділя, 18:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/HLEqnEsidypaN2pn8.

Реєстрація на екскурсії – обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Про безоплатні заходи Управління, відновлення туризму та бюджетні надходженні від галузі розповіли в етері Телеканал Київ