Знаходиться у сквері біля будівлі самої лікарні за адресою вул. Солом’янська, 17. У даному закладі лікуються і проходять реабілітацію чимало військових, а також людей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Реабілітація людей, що мають травми ніг, ампутації – це дуже складний і довготривалий процес як психологічний, так і фізіологічний. Адже слід вчитися заново ходити, відчувати поверхню, різницю між різними покриттями, як то асфальт, бруківка, решітка, розуміти найменші перепади висоти – все те, на що раніше, можливо, навіть не звертали уваги, стає помітним.
Тож у сквері на площі 192 кв. м створили «тренувальний» майданчик з типів покриття, які найчастіше використовуються у населених пунктах.

Тут поєднано різні види ФЕМу за текстурою, розмірами та укладкою (Профіт, Пасіон, Маргарита, Венеція, Піщаник, Креатив, Старе місто, Ротердам Антик, Квадрат 200х200, Шашка, Плита 300х300, Плита полірована 325х325). Додали ділянки з паркувальною решіткою, флатом, шаблонами уваги та руху і невеликий дерев’яний місток. Звісно, встановили також лави, урни по периметру.

Це новий досвід не лише для Києва, а й для України. Подібні об’єкти є в інших європейських країнах. Проте вони орієнтовані на цивільних. Ми ж сьогодні живемо в умовах війни, коли чимало людей (військових, в першу чергу) мають і психологічні травми, ПТСР. Саме тому так важливо створювати такі майданчики біля лікарень, реабілітаційних центрів, у більш-менш спокійних і тихих місцях.