КП “Київтеплоенерго” на 99,12 мільйонів гривень замовило вісім транспортабельних котелень у комплекті з дизельними генераторами. Підряд без аукціону віддали столичному ТОВ “Укренергопром”, яке більшу частину своїх замовлень отримало саме від “Київтеплоенерго”.

Про це стало відомо з оголошення електронної системи ProZorro, у вересні 2023 року КП “Київтеплоенерго” (*) підписало з ТОВ “Укренергопром” (**) три договори на поставку вісім дизельних транспортабельних котельних установок. Загальна ціна договорів склала 99,12 млн гривень.

За умовами договорів, підрядник до кінця поточного року повинен поставити по три транспортабельні котельні установки ТКУ-1800 для Дніпровського та Оболонського районів, та дві – для Печерського. Котельна установка матиме у своєму складі автоматизований водогрійний котел 2023 року виготовлення, який працюватиме на рідкому паливі, з тепловою потужністю 1,8 Мвт та з температурним графіком 60-80°С. Крім цього, кожна установка повинна бути у комплекті з дизель-генератором GJB44 7, а також на кожний район передбачена поставка комплекту запчастин, інструментів і приладдя до них.

Читайте також: У Києві до тепла вже підключили 61 будівлю - КМДА

Бажаючих позмагатися за вказаний підряд, крім ТОВ “Укренергопром”, більше не знайшлося. А оскільки закупівлю провели через “відкриті торги з особливостями”, з цим підрядником і уклали договір. Нагадаємо, що у разі подання для участі у такій закупівлі однієї пропозиції, ця закупівля одразу переходить на стадію розгляду цієї пропозиції, а не відміняється, як у відкритих торгах.

Наприкінці серпня громадянин Олександр Маленький звернувся до Держаудитслужби з проханням перевірити ринкову вартість схожої номенклатури по цій закупівлі. Вже після підписання договорів, 18 серпня, Держаудитслужба розпочала моніторинг закупівлі на підставі виявлених ознак порушень законодавства. За результатами перевірки аудитори запросили у замовника пояснити, зокрема, на підставі яких документів було визначено очікувану вартість закупівлі.

Читайте також: Київ готується до складної зими – завершені перевірки тепломереж, котельні забезпечуються генераторами – мер

У відповідь в “Київтеплоенерго” зазначили, що перед оголошенням тендеру провели ринкові консультації та отримали чотири комерційні пропозиції – від “Укренергопрому” на 99,12 млн гривень, ТОВ “Сортус Україна” на 112,47 млн гривень, ТОВ “Варта-Газ Сервіс” на 122,50 млн гривень і ТОВ “Архонт” на 152,66 млн гривень. Виходячи з цього, очікувана вартість закупівлі була встановлена на рівні мінімальної запропонованої ціни.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Укренергопром” зареєстровано в 2003 році в Києві. Статутний капітал – 18,5 тис. гривень. Основний вид діяльності – монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування. Засновником, кінцевим бенефіціаром та директором є Юрій Герасименко.

Читайте також: Минулої зими пошкодження тепло- та енергомереж столиці становило понад 60%

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ "Укренергопром" уклало 155 договорів на 252,04 млн гривень. Найбільший замовник – КП “Київтеплоенерго”, від якого компанія отримала 7 підрядів на 211,87 млн гривень.

КП “Київтеплоенерго” було засноване Київрадою у червні 2016 року. Це підприємство стало основним постачальником киянам тепла та гарячої води у травні 2018 року, після завершення дії договору між містом та ПАТ “Київенерго”. З 22 грудня 2018 року КП “Київтеплоенерго” керує В'ячеслав Бінд.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що взимку столицю зможуть забезпечити теплом навіть за відсутності електроенергії.

Популярні новини зараз

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

На фронті під час виконання бойового завдання загинув військовий із Києва - Ярослав Соха

У Києві від інсульту загинув сміливець, що сівши в палаючу машину, врятував безліч інших на парковці

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще