Про це розповів очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у коментарі ТСН.

Очільник КМВА наголосив, що наразі українська столиця добре захищена, а перший рубіж оборони розташований від Києва досить далеко. Окрім того, виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення. Все це сплановано і проводиться систематично.

"Війна триває. І триває вона на всій території України. Не тільки на лінії боєзіткнення. Досвід початку повномасштабного вторгнення довів, що небезпека може виникнути з будь-якого напряму. І, зокрема, з північного"

Читайте також: Навколо Києва збільшують міць протиповітряної оборони — КМВА

Він також додав, що наша розвідка уважно слідкує за силами і засобами противника. Відтак, наразі відомо, що в Білорусі відбувається черговий етап перевірки бойової готовності їхніх Збройних сил. Крім того, ворог тримає в прилеглих до кордону областях контингент військ аби завадити нам перекидати наші сили на фронт — на південь та схід.

Цікавтесь теж: У столиці буде збільшено видатки на безпеку й оборону до 1,1 млрд грн

Попко пояснив, що біля північного кордону України противник активно зводить інженерні та мінні загородження. Проте ударних угрупувань, які б несли зараз загрозу повторного наступу окупантів з півночі розвідка не фіксує.

"Але це не привід розслаблятися. Тому, відповідно, на певних напрямках ми підсилюємо пильність наших прикордонних нарядів. Також утримуємо у готовності до адекватного реагування необхідні сили та засоби, яких станом на зараз достатньо для виконання цих завдань"

Раніше повідомлялось, що Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність до зими у Північній операційній зоні.

Популярні новини зараз

На Київщині в одній з пожежних частин намалювали мурал та встановили Національний рекорд

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

Показати ще