Військові підготують 10 нових бригад для того, щоб підготуватися до російського наступу. Частину з цих сил розгорнуть для захисту Києва. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю британському виданню The Economist.

За його словами, після двох з половиною років повномасштабної війни Росії проти України противник не залишив своїх амбіцій взяти столицю держави.

"Захист Києва залишається однією з наших головних турбот, як би важко не було на сході. Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме захист столиці в майбутньому".

Читайте також: Чи буде повторний наступ на Київ? — КМВА нагадують, що не треба забувати про війну

Він наголосив, що наразі одним із його головних завдань є підготовка 10 нових бригад ЗСУ для підготовки до наступу армії РФ. Частину із цих сил розгорнуть, зокрема, для оборони Києва.

Водночас командувач Сухопутних військ зауважив, що на сьогодні основним проблемним місцем на фронті є техніка, а не люди. Він пояснив, що Україна вкрай потребує артилерії та бронетехніки, яку держава сподівається отримати від союзників.

Раніше повідомлялось: Київ залишається ціллю №1 для ворога, тому навколо міста створено декілька рубежів оборони – КМВА