Громадська організація «Пасажири Києва» повідомила, що на будівництво Мосту-Хвилі та облаштування рекреаційної зони на Оболонському острові у Києві було витрачено понад 200 мільйонів гривень з коштів міського бюджету. Ця сума перевищує внески меценатів на пішохідно-велосипедний міст-хвилю в 10 разів.

Цю інформацію вони отримали посилаючись на пост відомого громадського активіста та військового, який отримав серйозні травми внаслідок війни, Олега Симороза. Незважаючи на це, він продовжує боронити Київ від корупціонерів та схематозів.

Інформація про виділення коштів на ці цілі фігурує у системі публічних закупівель Prozorro. Бюджет міста Києва забезпечив фінансування благоустрою навколишньої території в Оболонському районі та реконструкцію парку відпочинку «Наталка», розташованого поруч з мостом-хвилею.

Реальні витрати на будівництво відпочинкового комплексу, включаючи облаштування острова, виявилися в десять разів більшими, ніж кошти, які були виділені меценатами та партнерами саме на пішохідно-велосипедний міст-хвилю. Активісти заявляють, що такі витрати не відповідають пріоритетам під час воєнного конфлікту.

Раніше повідомлялось: Харків плаче, Київ святкує — відома телеведуча прогулялася новим мостом у Києві та нарвалася на гнів українців