У столиці є гарна традиція — вітати столітніх ювілярів. Днями таке свято було у Печерському районі.

Так від імені голови Печерської райдержадміністрації Наталії Кондрашової, з нагоди поважного ювілею, з квітами та подарунками представники управління соціального захисту населення Печерської РДА завітали до Валентина Костенка.

Вони подякували імениннику за багато років сумлінної праці, за незламність у воєнні роки та під час післявоєнної відбудови, за мудрість та досвід. Довгожителю побажали міцного здоров’я, гарного настрою, добробуту, родинного тепла та затишку.

Валентин Костенко — свідок історії 20 століття. У Громадській організації Ветеранів Печерського району повідомили, що юним хлопцем Валентина залучали до будівництва оборонних споруд на підступах до міста Ізюма від фашистів. Хто б міг подумати, що через вісімдесят років українці знову будуть будувати захисні споруди на Харківщині, тільки ворог уже напосідатиме з іншого боку.

У лютому 1942 року хлопця призвали в Червону Армію. Воював в 6-му окремому протитанковому батальйоні. Брав участь у звільненні України, Ростовської області, Краснодарського краю, Північного Кавказу Нагороджений: двома орденами Вітчизняної війни, орденом Червоної Зірки, багатьма медалями серед яких «За відвагу» і «За бойові заслуги».

Раніше наш телеграм-канал "Хрещатик" повідомляв: Жителька столичного Печерську, Олена Мартинова, відзначила 100-річний ювілей 12 травня