Чоловік зайшов до Сільпо та поцупив зі стелажа віскі, аби перепродати. Його з викраденим товаром зупинила охорона. Він розкаюється у своєму вчинку та просить не позбавляти волі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду Києва, опублікованому 10 квітня 2024 року.

18.03.2024 року приблизно о 13:00 чоловік у магазині «Сільпо» почав ходити по різних відділах для того, щоб не привертати до себе зайвої уваги. Під приводом покупця він підійшов до відділу з продажу алкогольних напоїв, де взяв зі стелажа пляшку напою енергетичного «Red Bull» та пляшку віскі «Kibeggan Irish Whiskey» та помістив їх собі під куртку. Йому вдалося пройти розрахункові каси та антикрадіжні рамки, але громадянин був зупинений охороною.

Чоловік намагався викрасти з Сільпо товару на загальну суму 831 гривню. Він обвинувачується у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно та в умовах воєнного стану, тобто у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

На судовому засіданні громадянин визнав вину. Він пояснив, що у зв'язку зі скрутним матеріальним становищем вирішив викрасти пляшку алкогольного напою з магазину «Сільпо» для того, щоб потім її продати. У вчиненому розкаювався, просив суд призначити покарання не пов'язане із позбавленням волі.

Яке покарання обрав суд?


Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Йому призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Читайте також: Гучне затримання в столиці — СБУ викрила ділків, які пропонували полковнику СБУ $1 млн за рейдерську схему