Протягом тижня спеціалісти Охматдиту разом з французькими професорами рятували життя дітей. Разом вони провели 7 операцій в київській лікарні.

Зокрема щелепно-лицеві та краніофаціальні операції, що допомагають пацієнтам із важкими патологіями обличчя і черепа. Однією з таких операцій була повторна операція хлопчику Тимуру, 4-річному пацієнту з синдромом Аперта, якому в березні вперше в Україні в Охматдиті лікарні було проведено надскладну операцію методом лобно-лицевого висування моноблоком. Цього разу видаляли дистрактори. Дитину виписують додому.

«Подібні операції необхідно виконувати поетапно. Перший етап ми здійснили у березні, а тепер провели другий етап з видалення дистракторів. Десь у віці восьми років хлопчику знадобиться чергова операція. Такі патології потребують кількох втручань впродовж життя, поки росте череп і дитина», — зазначає професор Роман Хонсарі.

Серед інших пацієнтів була восьмимісячна Стефанія, якій провели операцію з усунення вродженої вади — розщелини губи. Крім того, було проведено надскладну краніофаціальну операцію дівчинці, яка потребувала пластики черепа й обличчя.

Також професори провели ряд навчальних лекцій та майстер-класи.

Завдяки медичному партнерству Охматдит має змогу співпрацювати з іноземними лікарями та проводити унікальні операції, що дозволяє обмінюватися знаннями та досвідом.

Під час нещодавньої конференції з міжнародного медичного партнерства НДСЛ «Охматдит» підписав ще один меморандум — з дитячою лікарнею Франції (Париж) Necker-Enfants Malades Hospital.

Хрещатик також писав: У Києві хірурги "Охматдиту" провели операцію зі збільшення об'єму грудної клітки

«Розвиток міжнародного медичного партнерства дуже важливий для нас. За останні два роки ми підписали численні меморандуми з міжнародними клініками, що сприяє підвищенню якості медичних послуг в Україні. Ми вдячні нашим іноземним гостям за їх підтримку та готовність обмінюватись досвідом», — зазначає генеральний директор НДСЛ «Охматдит» Володимир Жовнір.

Олег Голубченко — щелепно-лицевий хірург Охматдиту додає: «Співпраця з такими висококваліфікованими фахівцями, як професори Хонсарі та Корр, є важливим кроком у розвитку української медицини. Ми завчасно підібрали складні та унікальні випадки для спільних операцій. Впевнений, що об’єднання знань, навичок та досвіду допомагає покращити якість життя наших пацієнтів».

Іноземні колеги високо оцінили професіоналізм українських лікарів та вже планують свої наступні візити для сумісної роботи. Міжнародна медична співпраця дозволяє відкривати нові горизонти в лікуванні складних випадків та покращувати якість життя наших дітей.

  • Roman H. Khonsari (Роман Хонсарі) — черепно-щелепно-лицевий і реконструктивний хірург французької дитячої клініки Парижу Necker-Infants Malades (Hôpital Necker-Enfants malades), професор медичного факультету Паризького університету.
  • Pierre Corre (Пʼєр Корр) — професор відділення щелепно-лицевої хірургії та стоматології Нантського університету Centre Hospitalier Universitaire de Nantes (Франція). Краніофаціальний хірург, фахівець з розщілин губи і піднебіння, ортогнатичний хірург.

Раніше Хрещатик писав: У столичному Охматдиті врятували 9-річного Микиту, видаливши рідкісну пухлину на щоці