Про це повідомили у пресслужбі IK-architects.

Фільм розповідає історії 5 українських архітекторів, які незалежно один від одного очолюють низку проєктів, пов’язаних з відбудовою України. Кожен з героїв ділиться досвідом про те, як змінилося їхнє життя та діяльність з початком повномасштабного вторгнення.

Проєкти над якими працюють команди героїв — унікальні. Проте вони всі мають спільну мету — переосмислити українську архітектуру, яка буде мати власну ідентичність і спиратиметься на потреби суспільства.

Герої стрічки

«The Architects of Hope: The First Steps in Rebuilding Ukraine» — фільм, що висвітлює роботу українських архітекторів у часи великої війни. Поки росія продовжує руйнувати наші міста, українські архітектори вже займаються їхньою відбудовою — це стає своєрідним символом надії для суспільства.

У стрічці розповідають про п’ять українських архітекторів:

  • Олег Дроздов — засновник архітектурного бюро «Дроздов та партнери» та співзасновник Харківської школи архітектури;
  • Катерина Ярова — засновниця архітектурного бюро IK-architects;
  • Максим Головко — співзасновник організації «Агенти змін» та ГО «Урбанина»;
  • Дмитро Аранчій — засновник «Dmytro Aranchii Architects»;
  • Антон Олійник — співзасновник «BURØ».

Прем’єру документального фільму в Києві відвідав і британський режисер Пол Томас. Від початку повномасштабного вторгнення він допомагає Україні, розповідаючи про війну всьому світу крізь архітектуру і кінематограф. Пол раніше працював на BBC та ставав лавреатом багатьох нагород.

«Насправді в Україні багато кваліфікованих архітекторів, які знаються на нормах та стандартах, і саме на тій типології об’єктів, які необхідно буде створювати. З початком повномасштабного вторгнення більшість з нас змінюють підходи в проєктуванні та починають створювати об`єкти, що несуть соціальну цінність», — говорить Катерина Ярова, засновниця IK-architects.

Раніше Хрещатик писав: У Києві відбулася презентація кінострічки «Іду на ви»