У п’ятницю, 4 жовтня, Верховна Рада призначила новий склад Центральної виборчої комісії. Кожну кандидатуру народні депутати затверджували окремо.

Із 17 членів комісії 12 є представниками президентської партії “Слуга народу”. Ще двоє – “Опозиційної платформи – За життя”, по одному від “Європейської солідарності”, “Батьківщини” і “Голосу”. Їх призначили на 7 років.

5 жінок і 12 чоловіків.

Голову комісії новопризначені члени мають обрати на першому засіданні шляхом таємного голосування.

Хто потрапив до ЦВК

Квота “Слуги народу”:

Оксана Боярчук. Працювала приватним нотаріусом у Києві.

Олена Гатаулліна. Приватний юрист. У 2012 році балотувалася до парламенту від “Удару”. Значилася членом цієї партії. Була помічницею нардепа 8-го скликання Анатолія Евлахова з БПП.

Віталій Грень. Очолював молодіжну раду в Одесі. Керівник адвокатської компанії “Грень і партнери”. Очолював юридичний департамент партії “Укроп”. Був юристконсультом партії “Україна Майбутнього” соратника бізнесмена Ігоря Коломойського Святослава Олійника.

Олег Діденко. Працював членом у попередньому складі ЦВК. Туди потрапив за квотою “Удару”. Раніше був юристом у “Народному Союзі “Наша Україна”. Працював помічником нардепів Давида Жванії, Романа Безсмертного, Миколи Катеринчука, Владислава Каськіва.

Андрій Євстігнєєв. Доцент кафедри екологічного права в КНУ ім. Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук. Має власне адвокатське бюро. Був помічником нардепів від “Батьківщини” Валерія Кальченка і Бориса Тарасюка.

Ірина Єфремова. Була членом ЦВК по квоті “Народного фронту”. У Верховній Раді попереднього скликання 61 раз була піймана на кнопкодавстві, з повідомлення руху “Чесно”. Увійшла до ТОП-5 кнопкодавів. Також була радником міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Олександра Кармаза. У Верховній Раді працювала в юридичному управлінні апарату ВР. Доцент КНУ ім. Тараса Шевченка. Йшла до парламенту 162-ю від “Слуги народу”. Свого часу була помічником нардепа Григорія Омельченка з БЮТ.

Популярні новини зараз

За дослідження проблемної частини тунелю Київського метро переплатили в кілька десятків разів

Замість Шанхаю з МАФів біля метро на Академмістечку можуть побудувати гігантський ТРЦ - ЗМІ

Звільнено директора КП “Київський іподром”, який очолював його з літа 2018-го

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

Павло Любченко. Професор кафедри державного будівництва Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. На позачергових виборах до парламенту у 2014-у балотувався від Радикальної партії Олега Ляшка. На минулих виборах йшов до парламенту 120-м у списку “Голосу” Святослава Вакарчука.

Володимир Перепелюк. Науковий консультант відділу забезпечення діяльності голови та заступника голови суду секретаріату Касаційного адміністративного суду. Эксперт Центра политико-правовых реформ.

Віталій Плукар. Член попередньої ЦВК від БПП. Працював завідувачем відділу в Адміністрації президента, помічником нардепа Валерія Карпунцова з “Удару”.

Сергій Постівий. Колишній керуючий справами виконкому Білоцерківської міської ради, був помічником нардепа з БПП Сергія Кудлаєнка.

Юрій Фрицький. Завідувач кафедри конституційного, адміністративного права та соціально-гуманітарних дисциплін університету “Україна”.

Квота “Опозиційної платформи – За життя”:

Юрій Мірошниченко. Колишній “регіонал”. Чотири рази був народним депутатом. 16 січня 2014 року голосував в підтримку “диктаторських законів”. Був соратником екс-президента Віктора Януковича.

Сергій Дубовик. Заступник керівника секретаріату ЦВК. Був радником екс-голови ЦВК Михайла Охендовського, якого НАБУ підозрювало у хабарництві.

Квота “Європейської солідарності”:

Юрій Буглак. Нардеп попереднього скликання від БПП. Працював головним юридичним радником в Roshen. На рахунку Буглака – 14 фактів кнопкодавства.

Квота “Батьківщини”:

Вікторія Глущенко. Консультант у секретаріаті ЦВК.

Квота “Голосу”:

Андрій Гевко. Один із авторів навчальних матеріалів для членів виборчих комісій у системі он-лайн навчання “Виборком”, а також навчальних матеріалів для працівників органів ведення Державного реєстру виборців. Співзасновник мережі “Опора”.

13 вересня Верховна Рада звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії. Подання про розпуск вніс президент Володимир Зеленський.

У документі пояснив своє рішення. По-­перше, ЦВК політично упереджена. Ухвалювала передчасні рішення. Як приклад суд скасував низку постанов ЦВК, коли та відмовилася реєструвати 28 громадян кандидатами в народні депутати.