СБУ документує мільярдні зловживання з державними коштами під час закупівель продуктів харчування та інших предметів для потреб установ виконання покарань. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за оперативним супроводом Головного управління внутрішньої безпеки СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора документується протиправна діяльність групи осіб під час організації постачання продуктів харчування та інших предметів для потреб установ виконання покарань», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці викрили протиправну схему проведення у 2017-2019 роках тендерних торгів Державною установою «Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України».

Зазначається, що чиновники за завищеними цінами закупали продукти харчування та інші товари, необхідні для потреб установ виконання покарань, на загальну суму понад 5 мільярдів гривень.

«Під час проведення слідчих (розшукових) дій співробітники спецслужби встановили, що у ході реалізації протиправного механізму, переможці торгів постачають у виправні заклади продукти харчування, вони списуються з Державного резерву. Вони не відповідають державним вимогам та є небезпечними для вживання. Зокрема, під час реалізації договорів підконтрольні комерційні підприємства постачають м’ясо курей, рибу та інші продукти неналежної якості. При підготовці до продажу продукція обробляється хімічними речовинами для надання їй товарного вигляду та збільшення фактичної ваги. Через це продукти не відповідають вимогам, визначеним у тендерній документації», – повідомили в пресслужбі.

В ході проведення слідчих дій було встановлено, що сума завищення вартості товарів під час закупівель становить майже 1,4 мільярда гривень.

Наразі досудове розслідування триває та встановлюється ймовірна причетність правоохоронців до шахрайської схеми закупівель.

Нагадаємо, посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Прикривались ділянками для бійців АТО: викрито аферу з розкраданням землі під Києвом

Керівницю Київського молодіжного центру затримали на розкраданні бюджетних коштів