Сьогодні Парку Вічної Слави відбулась урочиста церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. Зі святом киян привітав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

“У цей день 1943 року столицю нашої держави – місто Київ – було звільнено від фашистських загарбників. Ця перемога дісталася ціною великих втрат і страждань, але вона принесла свободу та повернула киянам рідне місто. Пам’ятаємо і дякуємо!” – зазначив він.

У 2019 році Київ відзначає 75-у річницю вигнання нацистів з України та 76-у річницю вигнання нацистів із міста Києва. У Київській міській державній адміністрації затверджено відповідний план заходів.

До 14 листопада триває виставка «Хроніка Другої світової: окупація та визволення Києва» у Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки для дорослих.

Протягом листопада у дитячих спеціалізованих кінотеатрах «Факел», «Старт», «Дніпро» та кінотеатрі «Ліра» демонструватимуть тематичні фільми.

З 1 листопада запрацювала книжково-документальна виставка, присвячена 75-річчю вигнання нацистів з України та 76-річчю вигнання нацистів з міста Києва, яку організує Державний архів Києва. Триватиме виставка до 15 листопада.

Також протягом листопада вітатимуть ветеранів Другої світової війни, які перебувають у підпорядкованих спеціалізованих житлових будинках для громадян похилого віку та інвалідів, будинках-інтернатах та пансіонатах.

У школах в листопаді пройдуть патріотичні акції, творчі проекти, зустрічі з ветеранами та учасниками війни, свідками історичних подій минулого, книжкові та фотовиставки, конкурси стіннівок, виставки малюнків та плакатів, також учні відвідуватимуть експозиції музеїв військово-патріотичного профілю закладів загальної середньої освіти, екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Заходи з нагоди відзначення 75-ї річниці вигнання нацистів з України та 76-ї річниці вигнання нацистів із міста Києва триватимуть у всіх районах столиці.

Нагадаємо, театр Франка отримав на міжнародному фестивалі чотири нагороди

Читайте також:

Бульвар Лесі Українки прикрасить вічнозелена жива огорожа

Киянам запропонували відредагувати закон про столицю

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У Бучанському районі будуватимуть укриття для ліцею на понад 600 учнів за ₴28,5 млн

Показати ще