Завдяки перемозі у конкурсі «Громадський бюджет міста Києва» в грудні 2019 року з’явився і успішно функціонує перший на Троєщині “Терапевтичний простір Монтессорі – гармонійне природне середовище для розвитку дітей”. Про це повідомляє Хрещатик.News.

Терапевтична кімната Монтессорі розташована за адресою: вулиця М. Закревського, 29 (вхід з двору). Даний проект вдалося реалізувати завдяки голосам 1285-ти небайдужих деснянців, колективу ГО «Гармонія Розвитку» та безпосередньо автору проекту, керівнику ГО «Твоя Троєщина» – Антону Опришко.

Фото: Терапевтичний центр Монтессорі

На сучасному етапі методика Марії Монтессорі використовується як для навчання та виховання дітей з нормальним розвитком, так і для дітей з різними вадами. Такий терапевтичний простір стимулює всебічний розвиток дітей – допомагатиме їм набути навичок практичного життя, сприятиме сенсорному та пізнавальному розвитку.

Координує роботу із сім’ями, педагог-професіонал керівник ГО «Гармонія розвитку» – Ольга Гоцуляк.

Фото: Терапевтичний центр Монтессорі

Вихованцями даного простору є діти, віком від 2 до 6 років, яким рекомендовані заняття за методикою Марії Монтессорі. Заняття в групах проходять наступним чином:

  • до 25 числа кожного поточного місяця формуються групи із сімей (не більше 10 сімей у місяць/2 груп по 5 дітей разом з мамами), направлених Центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянського району та/або іншими установами та їх структурними підрозділами, що мають відношення до реалізації проекту, для проведення занять у наступному місяці;
  • після формування групи, у перших числах наступного місяця проводиться навчання батьків (методикою передбачено 2 заняття по 3 години, які є обов’язковими для відвідування батьками перед початком терапевтичного курсу);
  • після навчання батьків, проводиться заняття з дітьми разом з мамами у групах «Мама і Я» за методикою Марії Монтессорі (передбачено по 2 заняття в тиждень протягом 4-х тижнів, всього 8 занять);
  • після завершення занять з Монтессорі-терапії, волонтерами ГО «Гармонія розвитку» будуть підготовлені рекомендації батькам з приводу облаштування терапевтичного середовища в домашніх умовах та надані індивідуальні консультації щодо подальшого розвитку кожної дитини.
Фото: Терапевтичний центр Монтессорі

Перші групи безкоштовного курсу по Монтессорі-терапії – отримали нові знання і навички, за участі волонтерів ГО «Гармонія Розвитку». Батьки мали змогу пройти навчання, потім разом з дітьми цілий місяць відвідувати заняття у групах “Мама і Я”, а по закінченні – отримали подальші індивідуальні рекомендації щодо продовження занять з розвитку діток у домашніх умовах.

Нагадаємо, на Солом’янці облаштують новий спортмайданчик в рамках Громадського бюджету.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кототерапія: в колонії під Києвом в`язні піклуватимуться про тварин

Маски не обов’язкові, але рекомендуються: з 25 травня в Києві відкривають дитсадки