Яких змін очікуєте після виборів?

Ольга Лисиця, 34 роки, підприємець, село Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області:

– Найбільше хочеться, щоб війна нарешті закінчилась, щоб наші не гинули. Щоб угоду з НАТО ратифікували. Бо країн-членів ніхто не чіпає. Мріяти про то, що хтось знизить ціни на газ і електрику – себе дурити. Треба, аби про нашу безпеку дбали і давали можливість на ті послуги заробити.
Депутати мали би бути молоді, із доброю освітою, з досвідом у сфері в якій працювали, виховані. То ж лице народу. Не хочу бачити проросійських людей у Раді. В першу чергу мали би прийняти те, що обіцяв президент. Робити усе, щоб ми в Європейський Союз вступили.

Андріана Леле, Рахів, 25 років, журналіст:

– Не очікую від “нових” жодних змін. Хотілось, щоб у Верховну Раду пройшли професіонали і патріоти. Мають зняти недоторканність, відновити відповідальність за незаконне збагачення. Найбільше дратує, що кількість депутатів не відповідає якості їх роботи.

Наталя Лудіна,22 роки, дизайнер з Харкова:

– Не хочу йти на вибори. Але піду, щоб висловити протест тим силам, які Харків вважають “русскім городом”. Не знаю чого очікувати від парламенту. Але впевнена, що так добре, як було останні 5 років – уже не буде. Найбільше дістала війна. Точніше, життя на “кордоні”. Якщо парламент буде проросійським, то війна прийде і сюди.

Ольга Шлиян, 29 років, продавець у магазині спорттоварів, Запоріжжя:

– Хотілося б, щоб нові депутати почали виконувати те, що обіцяють.
Після виборів, змін не буде. Принаймні, в Запоріжжі точно. Всі обіцяють перед виборами, а потім зникають. У нас дуже депресивне місто, радянське.
Старий парламент прийняв багато потрібних законів, тому добре було б, якби новий їх не рухав. Наприклад, закон, за яким би зобов’язували всіх платити податки і викривали нелегальний заробіток. Найбільше в Раді дратує велика кількість депутатів. Дуже впадає в око, коли на свята чи навіть в будній день видно пусті крісла, а в залі бігає з десяток обранців.

Найбільше коштів на рекламу у Facebook витратила політична партія “Голос” $232,3 тис.”Голос” розмістив у Facebook 470 рекламних дописів. На другому місці “Європейська солідарність” Порошенка 205 дописів за $209,8 тис. Обидві партії обирали цільовою авдиторією реклами Львів і Київ, найменше їхню рекламу бачити жителі східних областей.