Підозрювані у розкраданні 14 млн гривень, виділених на реконструкцію парку «Партизанська слава», постали перед судом. Про це повідомила пресслужба прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 2 скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб, причетних до розкрадання грошових коштів, виділених на реконструкцію парку «Партизанська Слава» у Дарницькому районі столиці», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що директор підрядної організації, за пособництва ще однієї особи, вніс до офіційних документів неправдиву інформацію щодо обсягів виконаних робіт по реконструкції парку.

При цьому заступник генерального директора КО «Київзеленбуд», не перевіривши реальний обсяг виконаних робіт, погодив зазначені документи.

В свою чергу на підставі погоджених актів виконаних робіт КО «Київзеленбуд» перерахував підрядній організації 14 млн грн., чим завдав матеріальної шкоди комунальному підприємству на зазначену суму.

«За вчинене зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна», – зазначається в повідомленні.

Дії заступника гендиректора КО «Київзеленбуд» кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). Передбачається покарання у виді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Посадовців Київтеплоенерго підозрюють у розкраданні 1,7 млн гривень

Читайте також:

Скандал навколо метро на Виноградар: забудовник поклав бюджетні кошти на депозит

Керівницю Київського молодіжного центру затримали на розкраданні бюджетних коштів