У Київському зоопарку триває масштабна реконструкція.  Відео змін улюбленого місця відпочинку столичних дітлахів оприлюднив мер міста Віталій Кличко на своїй сторінці в Фейсбук.

“З проспекту Перемоги вже добре видно не тільки 15-метрового жирафа, а й будівлі нового входу та дерев’яний навіс, який монтують між ними. За словами фахівців, – це… перша в Україні конструкція таких масштабів”, – йдеться у дописі.

 

 

 

Вхід до оновленого зоопарку розташують на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Окрім яскравої жирафи на вході дітлахів зустрічатимуть зубр і леви, добре відомі киянам. Однак замість старих звірів інвестори обіцяють виготовити нових. Дві криті будівлі обабіч входу – це інформаційний центр, медпункт (одноповерховий будиночок), а також океанаріум і фудкорти (двоповерхова споруда). У вечірній час обидві будуть яскраво підсвічуватись.

Окрім перебудови вхідної групи у зоопарку з’явиться універсальний вольєр для птахів і тварин. Тривають роботи і у новому приматнику, на завершення будівництва якого мавпи зоосаду чекають не один рік. Але комфортне приміщення для них обіцяють лише у наступному році.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, в Києві відреставрували храм Спаса на Берестові.

Читайте також:

Пішохідний міст на Інститутській відкрили після ремонту (фото)

В столиці закрили черговий пішохідний міст

Кияни протестували новий швидкісний трамвай (фото)

 

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва зникло світло

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Показати ще