Законопроекти про зміни до Конституції, які депутати направили до Конституційного суду, Верховна Рада зможе прийняти на третій сесії парламенту.

Вона розпочнеться у 2020 році, повідомив представник президента в КС Федір Веніславський.

“У Конституційного суду є місяць-два, щоб надати висновки про відповідність законопроектів вимогам статей 156, 157 Конституції України.

Потім Верховна Рада зможе їх попередньо прийняти більшістю. Ми сподіваємося, що це відбудеться на наступній черговій сесії, яка відкриється в перший вівторок лютого 2020 року.

Верховна Рада зможе їх прийняти повністю, якщо за це проголосують 300 або більше народних депутатів”, сказав Веніславський.

У вівторок Верховна Рада направила на висновок до Конституційного Суду 7 законопроектів, внесених президентом Володимиром Зеленським:

– №1013 “Про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії)”;

– №1014 “Про внесення змін до статті 106 Конституції України”;

– №1015 “Про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу)”;

– №1016 “Про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України)”;

– №1017 “Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)”;

– № 1027 “Про внесення змін до ст. 81 Конституції України (щодо додаткових підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України)”.

№ 1028 “Про внесення змін до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України)”.

Популярні новини зараз

Столичні митники спалили 11,5 тис. "яєць-сюрпризів" від "Barbie", які виявились китайською підробкою

Замість Шанхаю з МАФів біля метро на Академмістечку можуть побудувати гігантський ТРЦ - ЗМІ

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

У День Києва влаштують регату, благодійний пробіг і низку фестивалів

Показати ще

Також 3 вересня, Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)”.