Як повідомив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов на своїй сторінці у Фейсбуці, найближчим часом планується розпочати реконструкцію Центрального залізничного вокзалу у столиці.

«Сучасний, зручний, без хаотично запаркованих автомобілів та стихійної торгівлі. Саме таким я бачу Центральний залізничний вокзал у Києві», – зазначив очільник «Укрзалізниці».

Євген Кравцов повідомив, що через систему Prozorro оберуть партнера, який візьме в оренду торговельні площі на Центральному, Південному вокзалі та конкорсі (понад 10 тис квадратних метрів), роззпочнеться реконструкція з середини вокзалу.

Також він зазначив, що в найближчі декілька місяців торговельні точки, що заважають пасажирам або псують інтер’єр, будуть ліквідовані. Натомість зручні та невикористані площі – комерціалізовані. Наприклад, як багажне відділення, де зараз проходить виставка Ukraine WOW.

«Далі, наступними етапами, плануємо реконструювати привокзальні площі, передати частину площ у концесію, й на базі залізничного вокзалу з’явиться торговельно-розважальний центр», – додав керівник «Укрзалізниці».

Нагадаємо, Біля Офісу Президента працiвники Укрзалізниці протестують проти її реформування (відео)

Читайте також:

Сучасні вокзали з кафе і готелями, нові вагони і робочі місця: повне перезавантаження Укрзалізниці

Проект Київ S–Bahn з’єднає столичне метро і залізничні станції області