Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА ухвалили рішення до введення в столиці додаткових заходів для для запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції COVID-19. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв розповів, що заклади охорони здоров’я столиці переводять у повну готовність.

«Столиця вживає заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції. Місто робить усе, аби забезпечити своєчасне виявлення й ізоляцію осіб із ознаками коронавірусу на території Києва. У повну готовність ми, звичайно, переводимо заклади охорони здоров’я. Але й інші сфери мають вжити заходів, аби ми разом упередили загрозу можливого розповсюдження коронавірусу в столиці», – сказав Петро Пантелеєв.

Зазначається, що Департамент охорони здоров’я має забезпечити в медичних закладах окремий прийом пацієнтів із ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, пневмонії; відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для проведення лабораторних досліджень. Фахівців бригад швидкої медичної допомоги, закладів охорони здоров’я, які надають амбулаторну та стаціонарну допомогу хворим, мають забезпечити пульс-ексиметрами, апаратами для неінвазивної вентиляції легень.

Департаменту охорони здоров’я та КП «Фармація» доручено забезпечити медичні заклади незнижувальним запасом противірусних препаратів, у тому числі, рекомендованих для лікування нової коронавірусної інфекції (COVID-19), дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу – достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу і гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту та безперебійну їх реалізацію.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник пояснив, що рішення, які прийняті на комісії в столиці відповідні тим, що застосовуються у всіх інших країнах.

«Рішення, прийняті сьогодні на комісії, – це той комплекс дій, який застосовується у всіх країнах при виникненні епідзагрози. У місті визначені сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. Від початку тижня у столичних школах та дитячих садочках почали вимірювати температуру учням і вихованцям. Місто власними силами створить додаткові фільтри у аеропортах.

Ми готові, і діємо відповідно до ситуації. Я закликаю всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними як за своє здоров’я, так і за оточуючих. При найменших проявах хвороби звертайтеся до свого сімейного лікаря», – наголосив Микола Поворозник.

Микола Поворозник наголосив, що в столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу.

На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Крім того, Департамент транспортної інфраструктури, КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, у метро: у вагонах, у вестибюлях та всіх приміщеннях станцій метрополітену, забезпечити персонал антисептичними засобами та медичними масками.

Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції у місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, заклади торгівлі, заклади культури та торговельно-розважальні заклади, кінотеатри тощо. Працівникам закладів керівники мають забезпечити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни, провести відповідні навчання щодо запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції.

Департамент освіти і науки, Департамент молоді та спорту, Департамент соціальної політики, Департамент культури, районні в місті Києві державні адміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях закладів та гуртожитків, а також проводити вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень тощо.

Популярні новини зараз

На Київщині внаслідок влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано пожежу

На Київщині викрито й затримано групу шахраїв, які ошукали людей по всій країні на сотні тисяч гривень

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

Показати ще

Нагадаємо, Через коронавірус закриють школи та скасують концерти: МОЗ

Читайте також:

З підозрою на коронавірус ізолювали ще двох чернівчан

Обсервація закінчилась, коронавірусу немає: евакуйовані з Китаю їдуть додому з Нових Санжар