Мер столиці закликав киян пересідати на велосипеди, зазначивши, що під час карантину в Києві, як і в багатьох містах Європи, кількість велосипедистів значно збільшилась. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Я читав, що, наприклад, Франція виплатить по 50 євро кожному, хто після завершення карантину пересяде на велосипед. Таким чином французька влада пропагує пересування на велосипедах замість використання авто. Загалом на програму підтримки велосипедистів країна виділить 20 мільйонів євро. Це у Франції – я наголошу – державна програма. У Києві місто самостійно розвиває цей вид транспорту. І він стає все більш популярними. Під час карантину кількість велосипедистів у столиці збільшилась у 2,5 рази», – сказав Кличко.

Мер столиці поінформував, що сьогодні сумарна довжина велодоріжок і велосмуг у Києві – майже 100 км. Ще 17 км – загальна довжина смуг громадського транспорту, де в рамках експерименту дозволений рух на велосипеді.

«Цього року ми продовжимо облаштування велосмуг та велопарковок. У центрі вони вже є на вулицях Ярославів Вал та Рейтарська. На вулицях, що капітально ремонтують, там, де дозволяють будівельні норми, обов’язково облаштовують велоінфраструктуру. Будують сьогодні веломережу на проспектах Степана Бандери та Любомира Гузара, вулицях Довбуша, Золотоворітській, Пушкінській», – сказав Кличко.

Крім того, мер Києва зазначив, у столиці розширилась мережа прокату велосипедів Nextbike.

«Сьогодні в місті вже 305 локацій для прокату велосипедів. Цього літа обіцяють збільшити кількість велосипедів у пунктах прокату до 2 тисяч. І ми продовжимо робити Київ комфортним для велосипедистів. Я сам – велосипедист, тому розумію, наскільки це важливо», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, на Ярославовом Валу облаштують велосмугу

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Авто з велосмуг в Києві відправлятимуть на штрафмайданчик (відео)

Столичні велопрокати відкриють достроково через зупинку метро