11 квітня 2019 року Київська міська рада прийняла рішення «Про оголошення природної території на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києва ландшафтним заказником місцевого значення «Осокорківські луки». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Дарницьку районну державну адміністрацію.

Заказник матиме орієнтовну площу 148 га та знаходиться у комунальної власності столиці.

Територія майбутнього заказника на Осокорках останнім часом перетворилась на жахливе сміттєзвалище.

 

facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

«Недобросовісні громадяни розгорнули на цих ділянках масштабну діяльність-несанкціоновану утилізацію сміття, тобто беруть гроші у нічого непідозрюючих людей за вивіз сміття на відповідний полігон, а самі викидають його десь в малолюдних околицях міста.

Останніми роками, на території майбутнього ландшафтного заказника «Осокорківські луки» було вивантажено кілька великих самоскидів будівельного і побутового сміття, і мабуть з десяток куп сміття із мікроавтобусів.

І якщо з цими навалами ще можна якось впоратись вручну, то величезні купи сміття із самоскидів можна реально прибрати лише технікою», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на початку березня, після детального аналізу й обговорення ситуації з виконувачем обов’язків голови Ярославом Лагутою, при сприянні відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього природного середовища Дарницької РДА, відбулися зустрічі з підрядною організацією, яка вже в квітні, розпочала роботи з ліквідації найбільших сміттєвих навалів. Була задіяна великогабаритна техніка, завдяки якій було вивезено десятки тон сміття.

Цими вихідними території майбутнього заказника врятували від смітя.

facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

«В десятки мішків, вручну, було зібрано все те, що залишилося після прибирання великогабаритної техніки. Все завдяки активній позиції членів громадської організації «Екопарк Осокорки», – написали в повідомленні.

Нагадаємо, в Києві закидали сміттям Вічний вогонь

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

Керівництво КНУ ім. Т.Шевченка відреагувало на скандал щодо "зловживань на ремонті укриттів"

Показати ще

В Деснянському районі прибрали два стихійних сміттєзвалища

Комунальники прибрали з території столичної лікарні №4 гори сміття