Однак, засідання не відбулось, оскільки один з адвокатів підсудних "неочікувано" захворів.

На засідання прийшли побратими вбитого «свободівця» Олексія Щербини. Також у залі суду знаходились двоє підозрюваних — Леонід Ігнатенко, Ігор Котирло та їхні адвокати. Ще один обвинувачуваний — В’ячеслав Вільцанюк — приєднався до засідання онлайн. Його адвокат не був присутній на засіданні. Відтак, захисник підозрюваного попросив відкласти розгляд справи у звʼязку з тим, що він стаціонарно лікується. Термін його лікування орієнтовно становить до 4 вересня. Про це повідомляє Вечірній Київ.

Два тижні тому, 16 серпня, обвинувачуваним дозволили вийти на волю під заставу у розмірі 805 200 гривень для кожного. Причому, до цього підозрюваним кілька разів відмовляли в пом’якшені запобіжного заходу. Однак врешті суд все ж таки дозволив підозрюваним внести заставу.

Адвокат Ігнатенка та Котирла підтримали перенесення засідання, і суд підтримав. Відтак, наступного разу справу розглядатимуть 7 вересня об 11:45.

Проте рішення судді обурило військових. Виникла перепалка. Боєць батальйону «Свобода» Андрій Іллєнко виданню «Вечірній Київ» прокоментував, що вважає це «штучним затягування судового процесу».

«Мені не зрозуміла позиція прокурора, який погоджується з рішенням судді. Моя думка така: сьогодні треба було розглядати справу! Таке враження, що знову чекають поки обставини складуться таким чином, що „тишком-нишком“ можна було прийняти рішення. Ми вимагаємо справедливого суду та не затягувати судовий процес!»

Такі ж думки і у інших медіа, які слідкують за цим процесом, адже вважається, що таким чином підозрювані мають більшу можливість втекти.