Як передають Наші гроші, про це повідомляється у системі «Прозорро».

У червні «БК «Аскон» виграла торги на завершення реконструкції 22-поверхівки на Кольцова, 24-а за 522 млн грн. Тоді Держаудитслужба розпочала моніторинг, за результатами якого зобов’язала замовника усунути порушення шляхом розірвання договору. Йшлось про те, що фірма-переможець у своїй тендерній пропозиції деякі документи подала з порушеннями. Замовник не погодився і оскаржив висновок ДАСУ до суду. Однак згодом договір все ж розірвали «у зв’язку з виробничою необхідністю відповідно до статей 651, 653, 654 ЦК України». На повторні торги прийшла лише «БК «Аскон». Вона має виконати роботи до кінця 2024 року.

Ціни деяких будматеріали у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринковий рівень:

По знайдених чотирьох позиціях у кошторисі загальне перевищення ціни становить 4 млн грн. Цих коштів вистачило би на 220 путівок для оздоровлення дітей протягом 14 днів у гірському санаторії «Перлина Карпат».

Уповноваженою особою «Житлоінвестбуд-УКБ» є Вікторія Войтович, а директором – Олександр Акімов. Підприємство підпорядковане Департаменту будівництва і житлового забезпечення КМДА, яким керує Борис Работнік. Роботу цього департаменту з 2018 року контролює заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп. Він очолював «Житлоінвестбуд-УКБ» з 2002 по 2018 роки.

За інформацією Київської міської прокуратури, у вересні 2023 року Подільський районний суд Києва відсторонив від посади й на два місяці відправив під нічний домашній арешт директора «Житлоінвестбуд-УКБ». Йому інкримінують службову недбалість під час ремонту пошкоджених росіянами хрущовок на вулиці Межовій.

Київська фірма «БК «Аскон» належить директору Владилену Стержинському та Станіславу Горбачевському. Стержинський також володіє ТОВ «Глобал-Про» з Євгеном Підіпригорою і Володимиром Владіміровим. До липня 2023 року партнером Стержинського по «Глобал-Про» був Олексій Веллер із Білорусі, який зараз лишається головним бухгалтером цієї компанії.

Відповідно до дозволу на будівництво багатоквартирних житлових будинків в Бучі, наданого «БК «Аскон» на вимогу тендерної документації як підтвердження виконання аналогічних договорів, Олексій Веллер був головним інженером проєкту і здійснював авторський нагляд.

«Глобал-Про» виступала генеральним проектувальником реконструкції столичного дитсадка №652, де генпідрядником була «БК «Аскон», а замовником – КП «Спецжитлофонд» Київради.

Із квітня 2023 року Стержинський також є директором та власником ТОВ «ПБК «Прокар».

Горбачевський володіє та керує столичним ТОВ «Група компаній Форс», а також є членом спілки українських підприємців. Він більше відомий як власник групи компаній «Force». А саме має велике перекладацьке бюро «Task Force» та компанію-перевізника «Drive Force».

Популярні новини зараз

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Віддав життя за Україну — на фронті загинув військовий із Київщини Сергій Зінченко

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Із 2017 року «БК «Аскон» натендерила 1,20 млрд грн, найбільше – у нинішнього замовника.