За кермом автомобіля Honda, який у неділю вночі, 22 жовтня, на в'їзді до Києва збив на блокпості на смерть військового, був адвокат. Про це повідомляє "Обозреватель", посилаючись на власні джерела.

Видання РБК-Україна повідомило, з посиланням на власні джерела, що під колесами правозахисника загинув 47-річний військовослужбовець ДФТО (Добровольче формування територіального товариства).

Національна поліція повідомила наступне:

"Водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою"

Покарання передбачає позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Раніше повідомлялось, що на блокпосту Києва з напрямку Броварів автомобілем насмерть збито військового — поліція повідомила деталі. На жаль, це не перший випадок збиття військових на блокпосту. Раніше у Києві на блокпосту збито військових - один загинув, інший у лікарні. Також, відомий випадок сбиття нацгвардійця колишнім головою Макарівського районного суду Київської області - наразі суддю лишили під вартою до 4 листопада.