За ініціативи громадської організації «Кінологічна спілка України», цього року нагородили 23 службових собаки з різних органів безпеки та оборони. Про це повідомляє Національна поліція України.

Справа наліво: лабрадор Кіра з кінологом Романом Зайцем, німецька вівчарка Рей з інспектором Володимиром Козицький, вівчарка «малінуа» Чейз з заступником начальника кінологічного центру Віталієм Литвином та «малінуа» Норд з провідником з Чернівецького КОРДу.

Кращою від Нацполіції в номінації «Пошук вибухових речовин» стала лабрадор Кіра та її наставник старший інспектор-кінолог кінологічного центру поліції Донеччини Роман Заєць. Тандем несе службу на блокпостах на деокупованих територіях міст Лиман та Святогірськ, а також у складі вибухотехнічних груп. Кіра здійснила більш як 100 виїздів.

В номінації «Собака спеціального призначення» відзнаку отримав пошуковий собака породи бельгійська вівчарка малінуа Норд та його провідник — спецпризначенець чернівецького КОРДу. Їхня робота спрямована на затримання, знешкодження правопорушників, злочинців, озброєних осіб. На рахунку Норда — 15 затриманих.

Розшуковий собака – німецька вівчарка Рей — разом з інспектором-кінологом з пошуку вибухових речовин і зброї Володимиром Козицьким несуть службу в кінологічному центрі поліції Хмельниччини.

Попри те, що бельгійська вівчарка малінуа Чейз на службі в столичній поліції менш як рік, однак вже має неабиякі досягнення з пошуку наркотичних засобів.

Зокрема, Чейз разом зі своїм вихователем, заступником начальника кінологічного центру столичної поліції Віталієм Литвином, виявили під час одного із виїздів кілограмовий пакунок з кокаїном.

Віталій Литвин та його підопічний Чейз.

Популярні новини зараз

Комік Фелікс Редька заявив, що йому не дозволили виступати в цирку Києва — там кажуть, що з ними нічого не узгоджували

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

«Чейз всього 2 роки, з яких майже рік вона служить у поліції. Вона дуже витривала собака, легко вчиться та піддається дресируванням. Я постійно навчаю її шукати різні наркотичні речовини, адже собака сприймає це як гру, після якої отримує смаколик та похвалу — це вона дуже полюбляє»

Раніше Хрещатик повідомляв: У Києві нагородили службових собак — церемонія «Чотирилапі захисники»