Змагання зі спортивної гімнастики провели з метою популяризації здорового способу життя, розвитку спорту, патріотичного виховання молоді. Навіть війна не повинна відібрати у дітей бажання та прагнення йти до своїх перемог, — вважають організатори. Про це розповідає Вечірній Київ.

Наймолодшому зі спортсменів 5 років, а найстаршому — 11. Всі вони — представники 27 регіонів України. Хто звідки приїхав чи яку область представляє — одразу можна прочитати на футболках. Кожну команду виводив відомий спортсмен, який народився в цьому регіоні. Наприклад, Миколаївська область — її команда йшла під представництвом Олімпійської чемпіонки з фехтування Ольги Харлан. Серед учасників змагань було й чимало дітей ВПО.

Сергій Стаховський, відомий український тенісист, що служить у ЗСУ і має звання майстер-сержант, вивів команду Києва на змаганнях. Він виділявся серед інших формою, бо був не у білій футболці з назвою регіону, а у військових строях.

Сенс таких заходів — об’єднати державу і виховати нашу молодь сильно, спроможною приймати рішення і впливати на історію. «Це — мега круто!», — емоційно поділився враженнями від побаченого і Юрій Федоренко, депутат Київради, командир роти ударних безпілотників, авіаційних комплексів 92 ОМБР.

Він зазначив роль спорту та постійної підтримки форми військовими.

«Якщо не займатись спортом, то у війську бронежилет просто зруйнує тобі спину, у тебе так чи інакше має бути м’язовий корсет, маєш бути в тонусі, я все життя займаюсь спортом. На сьогодняшній момент при першій же можливості у бліндажі я намагаюсь розтягнутись, віджатись. Чим краще фізична форма — тим спроможніше військовому виконувати бойове завдання.

Олімпійський чемпіон, чемпіон світу зі спортивної гімнастики Олег Верняєв був одягнений у таку ж білу футболку, які й всі учасники на ній був напис «Донецька область». Він представляв і свій багатостраждальний регіон і водночас своїх вихованців — зі Школи спортивної гімнастики Олега Верняєва.

Дітки були з батьками, наймолодшу гімнастку, як розповів пан Верняєв, батьки привозять на тренування з Дніпра. Під час змагань з крихіткою спортсменкою всі фотографувались. За словами Олега, його школа працює майже рік. Діти набираються досвіду і потроху беруть участь у змаганнях.

Раніше у Києві провели дитячий турнір з боксу, який присвятили спорстменам, що загинули за Україну.