Зокрема, тут нагадали, що свято Колодія чи Масниці мало в українців ще й інші назви: Сиропуст, Сиропусний тиждень, головною стравою під час якого були вареники з сиром. Він тривав сім днів, кожен з яких мав свою назву і значення. І саме у ці дні було заведено ходити в гості, радіти новій весні.

Про це повідомляють Святошинська райдержадміністрація та Центр «Десантник».

Тому колектив Центру «Десантник» завітав до гостинної святошинської школи № 215 з традиційною спортивно-краєзнавчою грою «Вареники, вареники. Божі хваленики».

Шкільні команди та вихованці гуртків «Десантника» – «Вареники», «Блискавичні варенички», «Яскраві зірки» та «Чарівні варенички» на швидкість «варили» український смаколик під час спортивних естафет, ліпили та малювали креативні варенички по-борщагівськи, змагалися в спритності та демонстрували хореографічні здібності, виконуючи запальні українські танці.

Перемогли в змаганнях дружба, українські національні традиції. Наприкінці заходу команди були нагороджені грамотами, ексклюзивними статуетками вареників та патріотичними призами.

Центр «Десантник» є комунальним закладом освіти Святошинського району, який поєднує в собі фізкультурно-спортивний, художньо-естетичний, військово-патріотичний, туристично-краєзнавчий, науково-технічний, соцiально-реабiлiтацiйний напрями.

Дивіться цікаве відео в нашому телеграм-каналі: Святкування Масниці на ВДНГ — спалюють опудало путлєра