Микола Поворозник, що обіймає посаду першого заступника голови Київської міської державної адміністрації, потрапив до списку “ДИСКВАЛІФІКОВАНІ”. Це сталося через його публічну підтримку ЛГБТ-спільноти, що викликало критику з боку сімейних організацій, які вважають такі дії неприйнятними під час військового стану.

У 2024 році, попри заперечення військовослужбовців і ветеранів, в Києві було заплановано проведення “Маршу рівності”. Цей захід, спрямований на підтримку прав ЛГБТ-спільноти, планувався попри звернення військових до міської влади з проханням його не проводити.

Перед самим заходом, Микола Поворозник публічно заявив про свою підтримку “Маршу рівності”, що відбувся 16 червня. Він закликав мешканців міста і гостей столиці підтримати захід і проявити толерантність до всіх, незалежно від їхньої ідентичності.

Такі його дії були зафіксовані на його сторінці у Facebook, де він зазначав про важливість заходів безпеки, які були обговорені з організаторами “Маршу рівності”. Поворозник також підкреслив значення цього заходу для прав людини.

Раніше повідомлялось: "КиївПрайд" має план провести Марш рівності — Рада церков проти, вказуючи політичність та руйнування інституту сім'ї

Реакція на його публічну підтримку була миттєва — він був доданий до реєстру “ДИСКВАЛІФІКОВАНІ”, організованого рухом “Всі разом!”, який виступає проти дій, що можуть підривати традиційні сімейні цінності. Реєстр містить імена політиків і державних службовців, які виступають проти традиційних інститутів сім’ї та природних цінностей, з метою інформування громадськості.

Деталі. У нашому телеграм-каналі Хрещатик ми повідомляли про проведення "Маршу рівності", а також іншої акціх в той день - "Ходи за традиційні сімейні цінності". Всі політичні та інші заяви на відео публікували того дня на каналі. Детальніше - за посиланням (посилання на сам телеграм-канал).