Завтра, 28 червня, у Колонній залі КМДА відкриють художню виставку з незвичною назвою «… ти можеш мати мир, лише коли здатен його захистити…». Усі полотна створили воїни під час реабілітації у госпіталі Києва.

Соціальна місія виставки — підтримати ветеранів, посприяти їхній інтеграції у суспільство, показати багатогранний внутрішній світ наших захисників, здатність бачити і творити красу.

Завдяки урокам з олійного живопису від художниці CHEPURNA наші воїни відновлюють фізичний та емоційний стан. Серед учасників виставки: захисники Азовсталі, колишні полонені Оленівки, військові зі складними контузіями та неврологічними ускладненнями.

Читайте також: У столиці чотирилапі допомагають в реабілітації військових

«Ці хлопці — прості люди, вони мають звичайні почуття, страхи, болі, бажання і мрії. Багато з них сьогодні зневірилися і почуваються непотрібними і покинутими, людьми, державою. Майстер-класи з олійного живопису дають багатьом надію і віру в себе. Розкривають у військових творчу сторону, про яку хлопці навіть не здогадувалися. Через картини вони проживають власні історії, відчувають і усвідомлюють самих себе, і попри все — випромінюють добро і любов», — пояснює ідею реабілітації поранених через мистецтво, художниця Євгенія Чепурна (CHEPURNA). Художниця знана своїм особливим поглядом на здавалося б, звичні речі.

Під час урочистого відкриття гості зможуть познайомитися з авторами картин, послухати вірші з «окопу» та пісні у виконанні військових, Заслуженого артиста України Володимира Трача. Спеціальний гість заходу — Народний артист України Павло Зібров.

Виставка на другому поверсі КМДА працюватиме для відвідувачів з 1 по 12 липня. Вхід вільний.

Раніше повідомлялось: У реабілітації українських ветеранів допомагають коні з ранчо на Київщині