Їх знайшли і затримали, постраждалого - відпустили, а злодіям загрожує до 12 років ув'язнення. Про це пише столична прокуратура.

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох чоловіків 24 та 25 років, обвинувачених у викраденні, незаконному позбавлені волі людини, групою осіб, з корисливих мотивів, грабежі та вимаганні, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186, ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статей передбачає покарання строком до 12 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2023 року на столичному Печерську обвинувачені силою затягли 29-річного чоловіка до свого автомобіля з метою отримати від нього гроші, які він начебто був винен. При собі потерпілий мав 2500 доларів США та мобільний телефон, які привласнив один з викрадачів. Обвинувачені обіцяли відпустити чоловіка, якщо він заплатить їм 50 000 доларів США.
Потерпілого утримували в неволі три доби, тим часом правоохоронці вже шукали його і вийшли на слід викрадачів. Після їх затримання чоловіка відпустили.