Про це повідомляє поліція Києва.

Деталі. Вночі, столичні телеграм-канали повідомляли про те, що мешканці мкрн. Троєщина, коло вул. Мисловської, чули звук вибуху. Пізніше стало відомо, що хтось підірвав лавочку. Далі - стало відомо про пошкодження сусідніх авітвок.

Сьогодні, близько першої години ночі до поліції надійшло повідомлення про вибух в одному з жилих кварталів Деснянського району. На місце події оперативний черговий негайно направив наряди патрульної поліції, слідчо-оперативну групу та вибухотехніків.

Працюючи на місці події, поліцейські встановили, що вибух відбувся внаслідок підриву ручної гранати, а також особу, яка причетна до вчинення даного кримінального правопорушення. Ним виявися місцевий мешканець, 1973 року народження, якого поліцейські за силової підтримки спецпризначенців «Корд» затримали за місцем мешкання. Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку його квартири поліцейські вилучили п’ять гранат та близько 40 набоїв різного калібру, походження зброї встановлюється.

Читайте також: Під Києвом п'яний чоловік підірвав гранати на території гаражів - людей врятував поліцейський

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, розпочате за ч. 4. ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство, вчинене з застосуванням зброї. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті, за вчинення такого кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі, строком до семи років.

Раніше Хрещатик повідомляв: Киянину, який вчора підірвав гранату у Шевченківському районі, загрожує 7 років за ґратами